Telia lovar laga fastmobiltelefoner

Telia Sonera hävdar att de upptäckt varför de så kallade fastmobilerna, som ersätt vanliga ledningstelefoner i glesbyggden, inte fungerar som de ska.

Med start på måndag ska tekniker besöka alla kunder som fått fast mobil, och helt byta ut eller reparera kundens telefonutrustning.

För många av Telias kunder i de stormdrab,bade områdena har fast mobil varit det enda alternativet de fått från Telia efter att det vanliga fasta telefonätet slagits ut. Men det har fungerat dåligt på många platser, och protesterna har varit högljudda både från drabbade och från lokala politiker.

I februari i år satte Post och Telestyrelsen press på Telia för att fasta mobilsystemet skulle bli driftssäkert. Nu säger Telia Sonera att det är mjukvaran i terminaler som behöver uppgraderas eller bytas ut, något som ska gå både snabbt och enkelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".