Laholm

Politiker agerar mot ökat droganvändande

Den senaste rapporten om att droganvändandet bland unga ökat i Laholms kommun har fått politiker och tjänstemän att agera. I ett försök att komma till rätta med problemen har kommunen nu bland annat ordnat föräldramöten och i nästa vecka har man bjudit in teatergruppen Hassela Gotland.

Monica Jacobsson, samordnare för ungdomsgruppen i Laholm hoppas att föreställningen ska få ungdomar och föräldrar att inse farorna med droger.

– Fortfarande är oron stark och det är därför vi ska göra en mobilisering och har gjort det under hela våren med olika föräldramöten och har haft kontakt med ungdomar i de här frågorna. Nu har vi också bjudit in till en teaterföreställning med Hassela kollektivet från Gotland, med ungdomar som själva har varit missbrukare och som jobbar i förebyggande syfte med teatern.

I samband med föreställningarna som börjar nästa vecka kommer elever att få diskutera kring ämnet droger. Föreställningen kommer även att visas för föräldrar på kvällstid då det också kommer att finnas möjligheter till att prata kring ämnet.

– Ungas attityd till droger och alkohol är liberal. Dessutom går rökningen ner i åldrarna, och ju tidigare tobak- och alkoholdebut desto mer i riskzon är man att även börja med narkotika av något slag, säger Monica Jacobsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".