Halmstad

Går från Halmstad till Göteborg

Vana vid samhällets alla bekvämligheter och väl medvetna om sin lathet väljer två ungdomar att gå till fots från Halmstad till Göteborg som sitt projektarbete sista året på gymnasiet.

Nataschia Wurtz och Josefine Söderberg på John Bauer gymnasiet säger att det inte är många som tror att de kommer att klara av att genomföra projektet.

– Min mamma är väldigt skeptisk till det här. Hon har erbjudit sig att hämta oss vid Eurostop, men det är ju inte ens åt det hållet.

Projektarbetet måste ha inslag om mat eftersom tjejerna läser hotell- och restaurangprogrammet. Och mat lär det lagas under dom cirka fem dagar som turen väntas ta. Allt kommer att filmas och tjejerna kommer att föra dagbok. Filmen ska sedan visas på skolan. Oron har redan börjat smyga sig på. Ingen av tjejerna tränar och samtliga anses enligt dom själva som lata. Dessutom är alla tre storrökare.

– Jag hatar att gå, men därför det är bra att göra en sådan här grej, för att se vad man klarar.

Tjejerna är skoltrötta och ville göra något annorlunda när det var dags att välja ämne till projektarbetet, ett traditionellt sätt att framföra arbetet på lockade inte.

– Efter 12 år i skolan är man inte sugen på att göra fler arbeten, utan det är upplevelsen vi är ute efter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".