Glädjeyra efter segern
VARBERG

Warberg återigen svenska mästare

Klockan 16.30 på söndag eftermiddag så firas svenska mästarna Warberg på torget i hemstaden. Favoriterna höll hela vägen. Efter både förlängning och straffar stod Warberg för andra året i rad som svenska mästare i innebandy.

Alla de omkring 1500 varbergare som rest till Globen fick verkligen valuta för pengarna. Det blev spännande in i det sista.

AIK tog ledningen i matchen med 1-0. Lagen följdes sen åt fram till 4-4, som var resultatet efter ordinarie matchtid.

Fick ni matchen som ni ville ha den, eller kände du att AIK överraskade er på något sätt?

- Jag tycker vi börjar väldigt bra, sen andra perioden blev vi lite uppstressade av att vi inte gjorde mål på alla våra chanser och de fick till ett par billiga mål tycker jag. Sen är det otroligt starkt att vi har tre boxplay emot oss, håller nollan där, inte en enda utvisning mot oss. Vi är starka, säger Warbergs tränare Isac Carlsson, om matchen.

I förlängningen gjordes inga mål. Straffläggningen vann sen Warberg med 3-2. Magnus Svensson blev återigen matchhjälte. Han avgjorde sin tredje sm-final i Globen genom att sätta matchens sista straff.

- Det är helt sjukt det här. Sicket gäng, sicken match vi gör. Vi springer verkligen till vi stupar, säger Magnus Svensson.

Bland lagkamraterna är du känd som en usel straffskytt.

- Jag har aldrig gjort mål på straff i en match i hela mitt liv så det handlade om att ta ansvar sista straffen. Sen när man får ett sånt läge, då är det bara att gilla det. Kunna få avgöra, jag tror vem som helst skulle gå fram i mitt läge, säger Magnus Svensson.

- Att kunna få fira ännu ett guld i Globen, inför en ännu större kortsida med blåa fans. Det är helt fantastiskt!

Sammanlagt såg över 14 000 personer SM-finalen i Globen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista