Ordningsbetyg på gymnasiet i Kungsbacka

Tisdag eftermiddag  ska politikerna Kungsbacka ta ställning till förslaget om att införa Ordningsomdömen för gymnasie-elever i Kungsbacka.

Omdömet ska användas som ett instrument i kontakterna med eleven eller familjen. Däremot ska ordningsomdömet inte stå i betyget - det tillåter inte skollagen.

I höstas beslutade kungsbackapolitikerna att ta fram ett förslag på ordningsomdömen för Kungsbackas gymnasie-elever. Folkpartiet och moderaterna ville göra något åt de problem som de ser med skolk, kränkande behandling, mobbing och skadegörelse.

Förslaget är nu färdigt och presenteras på tisdag.

Tanken är att på det utvecklingssamtal som skolan alltid har med varje elev en gång per termin - så tar man upp hur eleven följer skolans ordningsregler - hur man tar hänsyn till andra och tar ansvar för sina studier och för skolmiljön.

Om slutsatsen blir att eleven inte följer reglerna - så skriver skolan ett papper där det står på vilket sätt eleven behöver förbättra sitt beteende.

Man tror att såna här omdömen i så fall kommer att utfärdas för kanske 10 -15 elever på en gymnasieskola av Lindälvs eller Aranäs storlek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".