Tvååker

Protester mot stödboende

Planerna på ett så kallat stödboende för hemlösa gillas inte av Tvååkerborna. Vid ett informationsmöte igår kväll var en överväldigande majoritet emot beslutet att bygga 24 lägenheter på Samuels Väg, för människor på väg ut ur missbruk eller andra problem.

Trots försäkringar om att endast drogfria personer ska få bo där och att det ska finnas personal dygnet runt, finns många invändningar från Tvååkerborna.

– Det jag befarar är att de boende har kompisar som inte är rena och att de kommer hit, säger en Tvååkerbo.

Framförallt riktas missnöjet mot att det blir så många lägenheter för de hemlösa. Många kan acceptera en mindre enhet och att kommunen i stället sprider ut boendena i olika kommundelar.

Andra argument mot etableringen är att det strax intill finns ett demensboende, där personalen också tycker valet av plats är fel eller att det finns barnfamiljer eller att det kommer att bli svårt att sälja sitt hus.

Att det ska finnas personal dygnet runt och att de som ska bo här måste vara drogfria och dörrarna låsas, tycks heller inte lugna många. Bland annat frågar man sig vad som görs om någon ändå kommer hem berusad och förvägras bli insläppt. En av många frågor man inte anser sig ha fått svar på vid informationsmötet igår och det finns också många som inte tänker acceptera kommunens planer.

– Vi ska fortsätta strida så länge det går, säger en annan Tvååkerbo.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".