Halland

Vårdförbundet aviserar tredje strejk

Vårdförbundet har fattat beslut om ett tredje varsel om strejk. Förbundet tycker att arbetsgivaren hittills inte visat någon vilja till att förhandla och vill sätta fart på förhandlingarna.

Även det tredje varslet kommer att beröra Halland. Både landstinget och kommunerna, enligt Vårdförbundets hallandsordförande Gunnel Persson. Det nya varslet är lagt till den 16 maj.

Det kommer dock i stort sett inte att bli fler personer som strejkar. Däremot kommer man att varsla andra arbetsplatser än de som berörs idag.

- Det är lite annorlunda än de två tidigare varslen. Får här tar vi både ut nya enheter och tar tillbaka andra som varut ute några veckor. Ett lite skruvande i varslet för att göra det lite bökigt för arbetsgivaren, säger Gunnel Persson.

Vilka arbetsplatser berörs?

- Det är på närsjukhuset i Kungsbacka. Det är arbetsplatser på bägge våra sjukhus, och det handlar lite om att vi förändrar lite grann i kommunerna. Både tar tillbaka på korttidsboenden och lägger till.

Det andra varslet utlöses nu på måndag. En andra träff är planerad med medlarna dagen efter, den sjätte maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".