Laholm

Laholmsungdomarna får coacher

Det behövs fler förebilder och bättre aktiviteter för ungdomar med invandrarbakgrund i Laholm. Det menar två studenter på fritidsledarutbildningen som nu drar igång en satsning kallad New City Laholm.

Med pengar från kommunen och stöd från bland annat polis och socialtjänst ska dom ordna aktiviteter och göra skillnad genom att vara ungdomschoacher.

New City Laholm består av 9 killar och tjejer i 20-års åldern med invandrar bakgrund, som nu vill bli bra förebilder för yngre invandrarungdomar. Idén till projektet kom när de var ute på praktik i samband med sin fritidsledarutbildning. Då reagerade de på den attityd ungdomarna hade till varandra och till sina lärare.

För att förändra det startade de New City Laholm, och projektet har hittills fått 50.000 kronor av Laholms kommun och 20.000 av Länsförsäkringar. Och många i Laholm har visat intresse för projektet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista