Halland

Strejken på röntgenkliniken avblåst

Vårdförbundets har beslutat att blåsa av strejken på röntgenkliniken på sjukhuset i Halmstad. På fredag går all personal där tillbaka till jobbet.

Strejken på röntgen har varit omdiskuterad eftersom Landstinget menar att den hotar patientsäkerheten och är samhällsfarlig.

Vårdförbundet däremot har kritiserat landstinget för att dom beordrar skyddsarbete så att strejken inte märks.

– Vi fick ett digert konsekvensanalysunderlag och vi konstaterade att vår konflikt inte får den verkan vi har tänkt, så vi har beslutat att vi kommer att blåsa av konflikten på röntgenkliniken.

– Vi har fått ett underlag där de beskriver hur många röntgenundersökningar som har skjutits upp och behovet kommande veckor på högprioriterade undersökningar. De signalerar att de kommer att beordra så mycket skyddsarbete att det kommer i princip vara full verksamhet där. Så då är det ingen poäng med att strejka, säger Gunnel Persson ordförande i Vårdförbundet i Halland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista