Kärnkraftverket i Oskarshamn är avspärrat sedan en svetsare fastnat i säkerhetskontrollen med spår av det högexplosiva ämnet TAPT på en påse, det är samma ämne som användes vid terroristattacken mot Londons tunnelbana 2005. Foto: Paul Madej / SCANPIX
Varberg

Ringhals skärper säkerheten

Fynd av sprängämne i Oskarshamn leder till ökad säkerhet på Ringhals.

Två personer har anhållits som misstänkta för förberedelse till sabotage på kärnkraftverket i Oskarshamn. Det var tidigt på morgonen som en svetsare som skulle utföra arbeten inne på området stoppades vid inpasseringen av en stickprovskontrollkontroll. Man hittade då spår med ett mycket explosivt sprängmedel på en väska.

- Vi följer alltid var som händer i vår omvärld och den här händelsen har lett att vi skärpt våra säkerhetsrutiner, säger Gösta Larsen som informationschef på Ringhals .

Gösta Larsen säger i en kommentar att han inte har några närmare detaljer om händelsen vid kärnkraftverket i Oskarshamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".