Commander Crow. Foto: Sophia Herter.

En stjärna har kommit hem till stallet

Igår tangerade den halländska travhästen Commander Crowe det svenska rekordet på 19 raka segrar på Jägersro i Malmö och för att göra detta möjligt så finns det många i bakgrunden som hjälper till. En av dem som står Commander Crow närmast är Heidi Sandberg som är skötare och hon tog emot honom när han kom hem.

När han inte är på travbanorna runt om i landet befinner han sig på sitt stall i Eldsberga utanför Halmstad och fastän han är stjärnan i stallet så har han också en helt vanlig vardag tillsammans med sin skötare Heidi.

- Han var som vanligt när han kom hem, tyckte att det var roligt att komma hem och få gå i hagen, säger Heidi Sandberg och berättar att Commander Crow är lite känslig, man kan inte vara arg på honom, då får han panik, man måste vara jättesnäll.

- Han brukar bli lite annorlunda när han ska till travet, kan bli lite arg när jag förbereder honom.

Tränaren Petri Puro var mycket nöjd med vinsten igår som markerar en höjdpunkt i hans långa karriär och han säger att trots att han har haft många hästar förut så har ingen haft så mycket talang som Commander Crow.

- Vissa hästar föds med mer kapacitet utöver det vanliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".