Halland

Snart inga kontanter på bussar

Hallandstrafiken förbereder nu kontantförbud på bussarna. Detta sedan Arbetsmiljöverket har beslutat att förbjuda all kontanthantering på bussar på andra håll i landet. Skälet är att man vill minska risken för rån.

– I takt med att arbetsmiljöverket nu har infört kontantstopp på andra länstrafikbolag så känner vi att vi måste vara förberedda på det här också, säger Yasmine Möllerström-Henstam, kommunikationschef på Hallandstrafiken.

För Hallandstrafiken handlar strävan efter kontantfria bussar i fösta hand om ett trygghetstänkande. Därför kommer det redan till hösten att finnas flera sätt att köpa biljett på. Bland annat ska man kunna köpa sin biljett via försäljningsautomater och via sms.

– Redan från hösten kommer vi att införa sms-biljett i tätortstrafiken. Vi har också ett nytt betalsystem som är på väg in 2009-2010 som innebär att du kan ladda och köpa biljetter via internet och då utöka försäljningsautomater på stationer, säger Yasmine Möllerström-Henstam.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista