Halland

Drar tillbaka ansökan om utökad djurhållning

Wapnö AB har dragit tillbaka sin ansökan om att få utöka sin djurhållning till totalt 3910 djur. Detta efter att länsstyrelsen ifrågasätter lämpligheten i att ha fler djur i området.

Så här förklarar Lennart E Bengtsson, VD på Wapnö, varför företaget drar tillbaka sin ansökan.

– Vi drar tillbaka den just nu beroende på att svaren på de senaste frågorna som ställdes till oss var så omfattande att det känns som att göra en ny ansökan och då väljer vi att inkomma med en ny ansökan framöver istället.

Länsstyrelsen ifrågasätter Wapnös senaste ansökan om att få utöka sin verksamhet på flera punkter. Bland annat menar länsstyrelsen att avståndet mellan stallbyggnader och bostäder är för kort. Dessutom anses det vara brist på spridningsareal i närområdet. Men det menar Lennart E Bengtsson att dom enkelt kan lösa genom att hyra mark av andra i området.

– Det handlar mer om att vi på sikt vill förädla vår egen gödsel och sälja det på något annat sätt, antingen som konsumentgödsel eller om man kan använda det som biogas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista