Halmstad

Allan Widman, försvarsutskottet: "Försvarets utbildning behöver centraliseras"

- - Oavsett var det blir neddragningar i försvaret så behöver utbildningen koncentreras till färre orter.

Det säger ledamoten i försvarsberedningen, folkpartisten Allan Widman, till SR Halland.

Ett svar som kan tolkas positivt för Halmstads garnison.

Allan Widman kommenterar uppgifter i Svenska Dagbladet i dag att försvarsledningens huvudalternativ i de besparingsplaner som nu tas fram är att helt lägga ned pansarregementet P4 i Skövde och att då flera verksamheter vid Skövde garnison flyttas till Halmstad.

och utan att bekräfta något om hur man tänker kring P 4 i Skövde, så svarar ledamoten i försvarsberedningen, folkpartisten Allan Widman så här på fråga om en nedläggning i Skövde får återverkningar på Halmstads garnison:

– Det är klart att lägger vi ned utbildningsverksamheter på en ort så kan det leda till att det blir större utbildningsvolymer på andra håll, säger Allan Widman till SR Halland.

Tidigare har försvarsledningen frågat garnisonen i Halmstad om man har möjligheter att ta över försvarets ingenjörsbataljon, som i dag finns i Eksjö.

Ännu har dock ingen fråga ställts till Halmstads garnison där militärhögskolan finns om man kan ta emot verksamheter från Skövde, enligt Allan Widman.

Om knappt två veckor, den 13 juni, skall han lämna ett fördjupat underlag om hur försvaret skall lyckas spara till regeringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista