Halland

Nya P-platser för samåkare

Sex nya samåkningsparkeringar utmed E-sexan genom Halland pekas ut av Vägverket i en förstudie som blivit klar i dagarna.

Vägverket vill bygga parkeringsplatser för samåkare vid sex motorvägsavfarter utmed E-sexan i Halland - platserna har valts ut därför att det är många som har hört av sig och velat ha samåkningsparkering just där.

På tre av de här platserna hoppas Vägverket kunna bygga inom det närmaste året: nämligen en ny parkering i Getinge, en utbyggnad av den befintliga i Sunnvära och ett nybygge bakom bensinstationen i Fjärås stationssamhälle.

I nästa steg hoppas man kunna bygga ut den nuvarande parkeringen vid avfarten till Frillesås, och att skapa en ny vid Varberg Centrum-avfarten och slutligen ordna en parkering närmare motorvägen vid Morup-Långåsavfarten.

Däremot har Vägverket strukit den samåkningsparkering som tidigare var påtänkt vid Onsala-avfarten.

Vägverket hoppas nu att berörda myndigheter ska inse att det finns stora fördelar både för ekonomi och miljö med parkeringsplatser för samåkare.

Pengar finns redan i Vägverkets budget för trafiksäkerhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista