Hylte

Unnarydsborna vill sätta byn på kartan

En satsning på mjuka värden och trivsel ska öka bykänslan och befolkningen i Unnaryd. Det hoppas i alla fall den nybildade Unnarydsgruppen.

Unnarydsgruppen  består av ett tiotal yngre personer som arbetar för att dra igång olika aktiviteter i samhället, och först ut blir en Unnarydsdag i sommar.

- Det behövs en gemensam trivsel för att kämpa för de problem som finns i en liten by i skogsbygden, säger Anna Norrman är en av initiativtagarna.

De framgångsrika företagen behöver mer arbetskraft, samtidigt som en del av  servicen som skola, apotek  och butiker riskerar att försvinna.

Att arrangera Unnarydsdagen är det första projektet gruppen genomför och  den 9 juli blir det teater, musik, folkdans och afrikansk dans, mat och tävlingar runt om i samhället. Pengarna kommer bland annat från kommunen, ABF och EU:s fond för landsbygdsutveckling.

Tanken är att evenemanget ska betyda mycket mer än en rolig dag om året. Det kan sporra musik och teatergrupper att starta. Människor som gillar sport, natur eller har andra hobbys kan hitta varandra och hitta på aktiviteter.

- Både unnárydsbor och folk utifrån ska lockas av dagen, säger Josefin Bengtsson.

- Vi vill sätta Unnaryd på kartan och att folk ska flytta hit och bo här, säger hon 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista