Tryckfriheten i fokus

I dagens upplaga av Laholms Tidning uppmärksammas vikten av mediernas tryckfrihet. Det är andra året sedan 2006 som en tryckfrihetskampanj genomförs. I år deltar över hälften av Sveriges 169 dagstidningar.

Kampanjen, där över häften av Sveriges 169 dagstidningar deltar, genomförs för att uppmärksamma den unika svenska tryckfriheten och dess betydelse för vårt samhälle och den fria nyhetsförmedlingen.


Enligt en Sifo-undersökning vill en majoritet av av våra riksdagsledamöter begränsa tryckfriheten genom att införa nya inskränkningar, avskaffa möjligheten för poliser att tala med media och att minska insynen i förundersökningar.


I Sverige får vi säga, skriva, sända och uttrycka nästan vad som helst utan att staten eller myndigheterna lägger sig i.
I många andra länder som till exempel Kina, bestämmer staten vad tidningarna får skriva om och inte.

Laholms Tidnings chefredaktör och ansvarige utgivare Mona Davidsson, säger att hon tycker det är en självklarhet för Laholms tidning och alla journalister att genomföra den här kampanjen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista