Laholm

Stark kritik mot vindkraft i Hishult

Känslorna svallar i Hishult rörande etableringen av de två vindkraftparkerna i Kåphult och Oxhult. På måndagskvällen hölls ett protestmöte i Hishults skola dit över 50 personer kom.

På mötet bestämdes bland annat att man ska gå med i Föreningen för bevarande av landsbygdsmiljön i Mästocka för att hjälpas åt att lämna in medborgarförslag till kommunstyrelsen i Laholm.

– Nu kommer den här gruppen att träffas och diskutera sina synpunkter på hur kommunen hanterat den här frågan, säger Monika Persson, en av mötesdeltagarna.

Boende går lottlösa
En brinnande fråga för de boende i Hishult är att de flesta i bygden inte kommer att få ut någonting av vindkraftetableringen i området. Pengarna hamnar istället i entreprenörernas och kommunens fickor.

– Pengarna hamnar hos helt andra personer än vi som bor på landsbygden. Det är väldigt tydligt att det inte handlar om miljösatsningar, utan om att tjäna pengar, fortsätter Monika Persson.

– Egentligen är det ingen här som är emot vindkraft. Det är hanteringen av frågan och placeringen av vindkraftverken som är fel. Man får verkligen avsmak för hur den här frågan hanterats. Det handlar bara om pengar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista