FALKENBERG

Stugägare och campingar får betala

Det blir stugägare och campingarna i Olofsbo norr om Falkenberg som får stå för kostnaden för att rätta till avlopp och dagvattenhantering.

Det har länge varit ett problem i området och ställdes på sin spets under förra årets regniga sommar med översvämningar.

Kommunen har nu gjort klart en rapport där man tagit fram lösningar på problemet, men kommer inte att stå för kostnaden.

Kommunstyrelsens ordförande Marie-Louise Wernersson säger att det här är något som skulle gjorts i samband med byggnationen, och att de som bor och har verksamhet i området får ta kostnaden nu istället.

De boende i området har varit missnöjda med kommunens insatser och tidigare vänt sig till länsstyrelsen för att få de skulle komma med ett föreläggande mot kommunen.

Länsstyrelsen skev då i sin bedömning att det utan tvivel är så att bortledningen av dagvatten bland bebyggelsen i Olofsbo är bristfällig och orsakar de boende olika slags besvär. Men de tyckte inte att situationen var tillräckligt allvarlig för ett föreläggande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista