LAHOLM

Besvikelse över förslag om att skippa skolrenovering

Moderaterna i Laholm funderar på att stoppa bygget av en ny högstadieskola i Veinge. Frågan om en ny skola har stötts och blötts i snart tio år, men nu kan beslutet i kommunfullmäktige om att bygga skolan, rivas upp.

Kostnaderna för skolan håller på att skena iväg, och moderaterna tycker då att det är lika bra att eleverna flyttar till Lagaholmsskolan inne i stan.

Priset på skolan har stigit från avsatta 69 miljoner till 84 miljoner kronor.

Kommunrådet, moderaten Per Asklund som ligger bakom idén tycker att man måste se till största nyttan av pengarna för hela kommunen.

– I det här uppdraget jag har så måste jag ju vidga blicken. Nu när kostnaden har stigit och är uppe i runt 85 miljoner och kanske slutresultatet är en bit över 100 miljoner, så finns det ju all anledning att fudnera över vad som är mest optimalt för Laholms kommun.

Han betonar att något förslag till kommunstyrelsen ännu inte är lagt.

– Men vi har presenterat tankarna. Samtidigt är inte alla moderater för det här.

Jenny Nilsson, som är lärare på skolan och har egna barn som går på skolan är besviken.

– Så många turer som det har varit kring den här Veingeskolan. Så mycket jobb vi har lagt ned, så mycket kraft vi har lagt ned. Studiedagar, möten, grupper. I flera år känns det som. Vad händer med allt det jobbet.

– Hade det varit första april hade jag kanske trott att det var ett aprilskämt, säger Jenny Nilsson om sin reaktion när hon läste om förslaget i tidningen.


Kommunrådet Per Asklund förstår att vissa blir besvikna.

– Men samtidigt så kanske många fler blir besvikna om vi sätter här om två år och säger, varför gjorde ni inte så. Men jag har inte alls något emot Veinge eller veingeborna på något sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista