HALMSTAD

Ingen gripen efter nattens skottlossning

Tre män skadades vid en skottlossning på Andersberg i Halmstad natten mellan onsdag och torsdag. Polisen betecknar händelsen som försök till mord, men ännu har ingen gripits för skotten.

Under torsdagen har förhör hållits med de beskjutna.

– De säger att de sett ett gäng med mellan tre och fem ungdomar i andra änden av parkeringsplatsen som sen började fyra av smällare, så uppfattade dom det först.

Det berättar chefen för länskriminalens utredningsrotel, Lars Hamrén för SR Halland.

– Det var först när en av dom föll till marken som de förstod att de var beskjutna, berättar Lars Hamrén.

Det var strax efter midnatt som polisen larmades om att skottlossning utbrutit på ett parkeringsdäck i bostadsområdet Andersberg. Tre män hade fått skottskador i benen, två i låren och en i en fot. Två av männen är runt 30 och den tredje något äldre.

De tre männen fördes till länssjukhuset i Halmstad och förhördes under natten av polisen.

Männen har berättat att de parkerade bilen på parkeringsdäcket och stod utanför och pratade lite grann. Sedan hörde de smällarna.

Flera vittnen fanns också på parkeringsdäcket när skottlossningen bröt ut. Klart är att omkring tio skott avlossats.

Gärningsmännen flydde efter skottlossningen mot koloniområdet i Andersberg, säger Lars Hamrén.

Polisen vet i dagsläget inte huruvida gärningsmännen känner offren eller inte.

Något motiv till skottlossningen har ännu inte framkommit, men Lars Hamrén ser inte någon koppling mellan nattens händelse och höstens skottlossningar i samma område.

På platsen kunde polisen säkra vissa spår som till exempel tomhylsor.

Även fordonet som de tre skadade färdades i, har tagits in till polisen för teknisk undersökning, som förväntas bli klar under helgen eller början av nästa vecka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista