Ingen kommer att tvångsinkallas

Ingen av de vårdanställda i landstinget Halland kommer att tvångsinkallas från sina semestrar. Det säger landstingets personaldirektör Jörgen Britzén.

Vårdförbundet har uttryckt farhågor om att sjuksköterskor skulle tvingas avbryta sina semestrar eftersom det fortfarande saknas sommarvikarier. Sådana signaler har kommit från chefshåll enligt Vårdförbundets ordförande i Halland, Gunnel Persson.

I efterdyningarna av strejken så behöver man jobba ikapp de vårdköer som uppstått, samtidigt som alla pass alltså inte är täckta av vikarier.  

Men alla kommer att få sin semester säger Landstingets personalchef Jörgen Britzén.

– Arbetsmiljön är redan ansträngd efter strejken och med en sån åtgärd, så skulle man anstränga den ännu mer.

Istället räknar Jörgen Britzén med en diskussion mellan arbetsgivaren och de anställda, för att bibehålla en fullgod bemanning under sommarmånaderna.

– Man arbetar ju med frivilligheten som grund för att kunna förlägga semester på ett sätt så att verksamheten kan hållas uppe.

– Det finns fortfarande folk här, som kommer ihåg den förra strejken och där fanns starka tendenser till att man körde folk i botten, säger Jörgen Britzén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista