Falkenberg

Krismöte om branden i Falkenberg

Idag hade Fabo ett nytt krismöte om lördagens brand i ett flerfamiljshus i Falkenberg, som lämnade cirka 30 personer hemlösa.

– Jag tror att vi har fått besked om ganska många saker, framförallt det här med försäkringsfrågor som är väldigt viktigt. Och en väldigt viktig känslomässig fråga är ju när vi får gå in och titta i våra hem och se vad som finns kvar, om det finns något kvar, säger Eva Hudin som är en av dem som drabbats.

På mötet var räddningstjänsten på plats och berättade om brandförloppet, larmtiderna, hur man larmat in styrkor och hur de arbetade. De drabbade kunde även tala med en präst och de sociala myndigheterna. Enligt lagen har FaBo inget juridiskt ansvar, men enligt Bo Björklund, som är servicechef på FaBo, känner man ett moraliskt ansvar att hjälpa de drabbade till ett nytt boende.

– Vi kommer att försöka hjälpa dem med bostad ihop med socialen och förhoppningsvis ställer även andra upp. Folk har redan ringt in och sagt att det finns bostäder. Nu försöker vi ta reda på hur de har sitt kortsiktiga boende och hur kan vi hjälpa dem på längre sikt.

I helgen har de flesta bott hos anhöriga och vänner, en hyresgäst fick ta in på hotell.

– Det har löst sig jättebra, folk ställer upp för varandra, säger Bo Björklund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista