VARBERG

Hjärthuset oroade över stoppförbud

Gatunämnden i Varberg har beslutat att införa stoppförbud för fordon på gågatorna i centrum, vardagar mellan 11 och 15. Stoppförbudet beräknas träda i kraft om cirka en månad.  

Stoppet innebär framför allt en begränsning för varuleveranser, men också att att gatumiljön blir bättre, säger Lennart Derle, trafikingenjör vid gatuförvaltningen.

– Folk ska kunna röra sig tryggt och säkert. Målsättningen är att få en trevligare Varbergs innerstad. Det är ju framför allt under den här tiden som folk rör sig i innerstan. säger Lennart Derle.

Läkarmottagningen Hjärthuset, på Torggatan är dock kritisk och tycker att stoppförbudet drabbar flera av deras patienter, som har behov av biltransport, från dörr till dörr.

Hjärthuset har därför begärt undantag från stoppförbudet.

Lennart Derle säger att man inte ger några dispenser, men han säger att han muntligen gett läkarhuset löfte om att de som behöver kan stanna till för att lämna och hämta prover, blod eller anhöriga. Däremot får ingen stå nere på gatan och vänta på sina anhöriga.

Under juli månad ska också Västra Vallgatan, på prov stängas av för fordonstrafik mellan Bäckgatan och Kyrkogatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista