Halland

Polisen: "Normal midsommarafton"

Det har varit mycket fylla, mycket bråk och en hel del fall av misshandel under midsommardygnet. 15 personer greps för misshandel och 68 personer har omhändertagits för fylla.

Men däremot har det varit ovanligt skötsamt längs vägarna. Hittills har det endast skett 12 trafikolyckor i länet och det utan allvarliga personskador.

Under midsommardagen fortsätter polisen med extrainsatta trafikkontroller runt om i länet.

När det gäller misshandelsfallen har det mestadels varit unga personer inblandade. 

– Vi har haft ett 30-tal misshandelsfall, men inget har varit allvarligt, och inget med något vapen eller något annat tillhygge, säger Peter Eriksson, kommenderingschef, polismyndigheten i Halmstad.

Hur mycket handlar det här om att de har druckit för mycket alkohol?

– Det är helt och hållet relaterat till alkohol, det är det som ligger till grunde för det.

Det har med andra ord hittils varit en vanlig midsommarhelg, vilket innebär  en hel del fylleri och ett antal misshandelsfall där ingen skadats allvarligt även om vissa fått uppsöka sjukhus för undersökning. Ett hundratal personer har också blivit omhändertagna av polisen och då har det främst handlat om fylleri och störande av ordningen. Polisen förväntar sig att det liksom tidigare år kommer att komma in anmälningar om bland annat stölder nu under midsommardagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".