Michael Svensson på väg tillbaka

Efter flera år med skadebekymmer så kan forne landslagsbacken och före detta HBK-spelaren Michael Svensson nu vara på väg tillbaka.

– Jag har varit där nere (i Italien) i tre omgångar i vår och kom tillbaka i lördags efter fyra veckor och det har gått väldigt bra. Jag är i princip tillbaka i träning nu och sen får vi se vad som händer. Rehabträning är ju en helt annan sak än att träna vanligt, så vi får se hur det kommer kännas, säger Michael Svensson.

Efter fyra år av skador, knäoperationer och nya skador så har Michael Svensson lärt sig att inte ta ut något i förskott.

– Man har haft så många bakslag nu fram och tillbaka, man får ta en träning i sänder. Det är fortfarande stor risk att det inte kommer fungera, men grunden är där nu.

Michael Svensson blev årets back i Sverige 2001 och hann med 25 landskamper innan hans knä gick sönder inför Portugal-EM för fyra år sedan. Ett knä som sedan har blivit en följetång för Svensson.

Men nu ska han äntligen komma igång med träning och vill det sig väl kan det bli ett nytt kontrakt med hans engelska klubb Southampton. Han spelade för Halmstads BK mellan 1998 och 2001.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".