Kungsbacka

Stenhuggeriets ägare misstänkta för hot

Polisen i Kungsbacka har nu inlett en förundersökning efter att IF Metall anmält de två ägarna till Bröderna Henrikssons stenhuggeri i Kungsbacka för olaga hot och egenmäktigt förfarande.

De misstänks för att på torsdagskvällen ha uttalat dödshot mot tre blockadvakter och även för att ha ställt en truck så att fackrepresentanternas bil stängdes inne.

De misstänks för att på torsdagskvällen ha uttalat hot mot tre blockadvakter och även för att ha ställt en truck så att fackrepresentanternas bil stängdes inne.

Polisen har hållit korta förhör med de inblandade Klas Karlsson på Kungsbackapolisen säger att det rann över för ägaren efter att facket stått där och fotograferat alla som kommer till stenhuggeriet. 

– Han hävde ur sig en del.

Fredrik Henriksson på Bröderna Henrikssons stenhuggeri säger att de har blivit misstolkade och att det inte handlar om några hot. Han tillägger att det som sades på plats igår endast handlade om säkerheten på plats och att representanterna från IF Metall endast uppmanats att inte gå mellan truck och lastbil när av- och pålastning sker för att undvika olyckor.

Det var i förra veckan som facket satte stenhuggeriet i blockad eftersom ägarna vägrat teckna kollektivavtal för sina anställda.