Laholm

Alla i Hishult får del av vindkraftsersättning

De som bor i Hishult i södra Halland kommer av allt att döma få en ekonomisk kompensation för att det ska byggas en stor vindkraftpark i närheten av byn.

Hishultsborna har haft många synpunkter på att hela bygden påverkas av vindkraftparken, och att det bara  som får vindkraftverk på sin mark som tjänar på exploateringen.

- Men i början av augusti ska ett förslag till lösning presenteras för Hishultsborna, berättar Ulf Ranstorp som är av dem som hållit i kontakterna med vindkraftbolaget.

Ulf Ranstorp vill inte nämna några summor, men det handlar alltså om att det aktuella vindkraftsföretaget betalar en viss summa pengar årligen till en ekonomisk förening där fastighetsägarna i bygden är delägare.

Mötet i augusti blir avgörande för om lösningen accepteras av Hishultsborna, säger en  Ulf Ranstorp som också är moderat politiker i Laholms kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista