Varberg

Kortare väntetider med nya lokaler

Väntetiderna till ortopeden i Varberg blir kortare när en ny ortopedmottagning står klar om två år. Dagens bristfälliga lokaler bidrar starkt till att man inte klarar vårdgarantin i dag, säger Michael Widmark som är biträdande verksamhetschef.

– Bristerna är framförallt att lokalerna är för små. Vi har en mottagning som egentligen är beräknad på patientunderlaget från 70-talet kan man säga. Man behöver nästan två rum per doktor när man jobbar och det finns inget möjlighet till idag. Det tar mycket längre tid att slussa igenom patienterna på mottagningen.

Det är alltså inte i första hand brist på personal som orsakar köer på ortopedmottagningen i Varberg. Problemen skylls i första hand på lokalerna med dålig arbetsmiljö och långsam genomströmning av patienter.

Men nu har huvuddragen för en helt ombyggd ortopedmottagning tagits fram och när den slår upp portarna om två år så blir det stor skillnad tror Michael Widmark.

– Det betyder väldigt mycket, att vi vinner tid på det är vi övertygande om och det har vi räknat med att vi ska göra, så vi kan få in fler patienter på samma tid som vi har i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista