Halmstad

Många besökare på årets festival

I dag är det sista dagen på Marinfestivalen i Halmstad. Årets festival lockade rekordmånga. Det säger Jeanette Winberg, projektledare för Marinfestvalen i Halmstad.

Hon tror att ökningen av antalet besökare beror på att festivalen numera är en etablerad händelse i Halmstadbornas semesterfirande.

– Vi har inte sammanställt alla siffror än, men känslan alla har är det är att det har varit betydligt mer besökare i år än förra året. Halmstadborna väljer att stanna hemma på semestern. Jag känner mig jättenöjd och vi har haft fyra fantastiska dagar, säger Jeanette Winberg.

Fler utställare och många besökare jämfört med tidigare år, men på festivalområdet inträffade mindre trevliga händelser också. Vid niotiden på söndagsmorgonen började det brinna i ett tält på festivalområdet. Branden tros vara anlagd då festivalpersonalen hittat flera bensindunkar utplacerade på olika ställen. Men Jeanette Winberg vill inte kommentera händelsen.

– Jag har inga kommentarer när det gäller det utan jag hänvisar till polisens ledningscentral och väljer att inte uttala mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista