Halland

Befarad medlemsflykt blev inte av

Efter vårens strejk hotade många besvikna medlemmar i Vårdförbundet att lämna facket. Men färsk statistik från Vårdförbundet visar att få har gjort allvar av sitt hot.

Inte heller i Halland har man haft någon medlemsflykt. Av de drygt 3300 medlemmarna är det fram till den första juli, åtta som lämnat facket, med motiveringen att de är missnöjda med avtalet, säger Bosse Reftel, styrelseledamot i Vårdförbundet, avdelning Halland.

Bo Reftel säger att de som var missnöjda efter strejken fick rådet att avvakta tills det lokala avtalet i Halland var klart.

– Har man läst i tidningen, oj ett sånt dåligt avtal, men sen när man kanske sätter sig in i det, så är resultatet av strejken att avtalet är värt 40 procent mer. Missnöjet kändes starkare innan det lokala avtalet var klart.  

En majoritet av Vårdförbundets medlemmar var besvikna när det centrala avtalet skrevs på i slutet av maj. Många sade att de nu skulle lämna förbundet.

Men enligt färsk statistik från Vårdförbundet så försvann 836 medlemmar i landet under juni månad, vilket var betydligt mindre än väntat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista