Halmstad

HBK:s ordförande avgår

Halmstads BK:s ordförande Arne Ekstrand avgår med omedelbar verkan.

Till P4 Radio Halland säger Ekstrand att det inte var någon särskild fråga som drev fram beslutet, men att han i övrigt inte vill kommentera utöver det som sägs i hans pressmeddelande.

I pressmeddelandet, som Ekstrand skickade ut efter lördagskvällens match, skriver han:

”Rollen som ordförande, sportchef och pressansvarig för Halmstads BK för en person, kräver en omfattande arbetsinsats för ett professionellt resultat. Jag ser dock inte det kan vidmakthållas med delar av nuvarande styrelsens sammansättning och den tid det tar att förändra styrelsen.

Det finns därmed begränsade förutsättningar i styrelserummet och för de viktiga uppgifter klubben har framför sig med bland annat en ny arena.

Jag väljer därför att avgå med omedelbar verkan. Dock känner jag mig stolt över den klubb som jag lämnar över som nu står sportsligt och ekonomiskt på en stabil grund.

Jag kommer inte att lämna några ytterligare kommentarer,” skriver den nu före detta ordföranden Arne Ekstrand i meddelandet.

På klubbens hemsida skriver styrelsen att man har konstaterat och accepterat Arnes begäran. 

I stället tar nu den tidigare vice ordföranden Birgitta Johansson över - först fram till nästa årsmöte i början av 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista