Halmstad

HBK:s nya ordförande stöttar Ekstrand

Efter det överraskande beskedet att Arne Ekstrand lämnar sitt uppdrag som styrelseordförande för HBK med omedelbar verkan, säger hans efterträdare Birgitta Johansson, att hon förstår att Arne Ekstrand upplevde att arbetsbelastningen var för stor. Något som han uppgav som en av anledningarna till att han lämnar sin post med omedelbar verkan.

– Vad det gäller arbetsbelastningen så är jag alldeles övertygad om att den var tung. Det har varit mycket affärer och mycket jobb med många olika agenter, så jag har absolut största förståelse för att det var en stor arbetsbelastning.

Ni måste väl också ha känt av de samarbetssvårigheter inom styrelsen som Arne Ekstrand nämner i sitt pressmeddelande?

– Nej, i en styrelse ska man ju diskutera och ha högt i tak och det har vi gjort i Halmstads bollklubb också.

Alla sägs vara överraskade över Arne Ekstrands beslut att lämna sitt uppdrag, trots att han själv uppger samarbetssvårigheter inom styrelsen som en av anledningarna till att han nu väljer att gå.

Att avhoppen skulle bero på att Ekstrand inte lyckats få med sig alla i styrelsen på sin sida när det gäller arenafrågan som länge varit ett hett ämne stämmer inte enligt Birgitta Johansson eftersom arenan inte ens diskuterades på det senaste mötet.

Hon har efter Ekstrands avhopp varit i kontakt med honom och beskriver samtalet så här.

– Det var samma gamla Arne och vi hade en väldigt bra diskussion och ett mycket trevligt samtalsklimat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista