Laholm

Mer mountainbikeåkning på Hallandsåsen

En kanadensare och en amerikanare som bor i Laholms kommun får anlägga en slinga för att cykla mountainbike på Hallandsåsen.

De har ansökt om ny slinga  hos Länsstyrelsen, som godkänt idén. Redan nu cyklar Christian Harkness och Ron Sherer på stigarna på Hallandsåsen, men nu vill de ha tillstånd att markera ut hur banan ska gå för att fler ska kunna cykla där. Tanken är att de som besöker Vallåsens Bike Park, som ligger i närheten, även ska ha möjlighet att cykla mountainbike.

Men på grund av de stora naturvärden på Hallandsåsen har länsstyrelsen några krav för att mountainbikeslingan ska bli möjlig. Bland annat  ska de som använder slingan informeras om de höga naturvärden som finns och ta hänsyn till det. Från första maj till sista juni varje år får man inte vara fler än fem i varje cykelgrupp för att inte störa fåglar occh däggdjur som just då har ungar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista