Gullbrandstorp/Veinge

Drabbad av dubbel mordbrand vittnar om bensinexplosion

– Familjen är chockad. Det berättar Lars Hamrén vid länskriminalpolisen som just nu utreder vad som ligger bakom de två anlagda bränderna i natt.

Först brann det i en pizzeria i Gullbrandstorp och bara tre kvart senare kom larm om en brand i en villa i Veinge.

Det är samma man som äger pizzerian som bor med sin familj i villan.

Polisen har hört dom om det som hänt under dagen.

– Han säger att han vaknat under natten av en bildörr som slår igen, tittar ut och ser att det brinner i ett uthus på tomten, berättar kriminalkommissarie Lars Hamrén, chef för länskriminalens utredningsrotel.

– Han väcker sin fru och barnen och när man kommer ner på bottenvåningen så märker han att det är blött på golvet och luktar bensin, fortsätter Hamrén.

– Han får ut sin familj på tomten och precis när den siste lämnat huset så i stort sett exploderar bensinångorna och hela huset blir övertänt.

Mannen säger att han inte har några fiender och att han inte har några ouppklarade affärer, som han är noga med att sköta.

Enda mystiska händelsen han kan dra sig till minnes är ett besök i maj i år på bilverkstaden som han också äger, intill pizzerian i Getinge:

– Besökarna hade påstått till mannens släktingar att han skulle vara skyldig dom pengar, men för vad fick han aldrig reda på, säger Lars Hamrén.

Den drabbade i familjen är mycket oroade och upprörda och kommer att vistas på annan ort en tid framöver. 

håller i utredningen...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista