Halland

Befarat väderkaos uteblev

Det blev hushåll i södra Laholm och tågresenärer som fick de största, och tycks det, enda känningarna av tisdagsnattens oväder. Hos hallandspolisen säger vakthavande befäl att man inte fått ett enda väder-relaterat samtal under natten. Inga olyckor har heller anmälts.

Räddningstjänsten har också haft en ganska lugn natt, med undantag för samtal om nedblåsta träd i går kväll i sydöstra Laholm.

– Det trycks ha varit värst söder om länsgränsen, säger SOS larmoperatör

Så är det är helt stopp för Tågtrafiken mellan Helsingborg och Halmstad sedan träd rivit ner kontaktledningar på Hallandsåsen i går kväll.

Å I Spannarp utanför Ängelholm blåste ett träd ner rakt på ett tåg sent i går kväll. Tåget evakuerades efter en dryg timme. Ingen skadades vid tågstoppet

Å två tåg vid Vegeholm och ett i Perstorp fick också utrymmas på kvällen sedan träd fallit över spåret.

Banverket meddelar nu på morgonen att tågen kör och vänder i Halmstad norrut respektive Ängelholm och söderut, och att bussar ersätter på sträckan Halmstad-Helsingborg.

Tågtrafiken där beräknas inte vara i gång förrän mitt på dagen och man har satt in ersättningsbussar.

På grund av nedblåsta träd över kontaktledningar i går kväll har hushåll i Hasslöv, Hemmeslöv och Våxtorp varit utan ström.

Södra Hallands Kraft har avhjälpt felen där, men fortfarande är hushåll i Hässlet, söder om Våxtorp, och i Vrångarp, Vallberga utan ström. Felen beräknas avhjälpta omkring klockan nio.

Också Eons kunder har drabbats, men inte fler än 19 hushåll som är kunder där är utan ström just nu. Betydligt värre då i Skåne, där närmare 6000 av Eons kunder saknar ström på morgonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista