28-åringen hörd i styckmordsrättegången

När rättegången om mordet och styckningen av 22-årige Marcus Norén fortsatte i dag i tingsrätten i Halmstad var det 28-åringens tur att förhöras. 28-åringen är åtalad för grovt skyddande av brottsling. Och han berättade samma sak som han sagt i förhören, att han somnat och vaknat av att det var bråk i lägenheten mellan Marcus Norén och den mordåtalade 47-åringen.
- Jag och Marcus hade druckit öl och jag rökte en holk, alltså en pipa hasch, och sen somnade jag och vaknade av att flaskor ramlade ner och dom skrek. Men dom slogs inte, dom stod en bit från varandra och bråkade. Jag var alldeles groggy och ville inte bli inblandad och gick därifrån. Så berättade 28-åringen om lördagsmorgonen när Marcus Norén blev mördad. När han återvände till lägenheten mitt på dan var 47-åringen inte där, bara Marcus kropp på golvet. - Först trodde jag att det var nån som däckat för fylla, men det var något som inte stod rätt till. Jag fick fram och kände på ryggen på och den var alldeles hård och livlös, kändes inte som en människa, sa 28-åringen, som inte kom ihåg om han sett något blod eller tejp runt halsen på Marcus. 28-åringen gick därifrån igen och nästa gång han kom dit för att hämta sina kläder var 47-åringen där och allt var en röra och det var blod överallt. Enligt 28-åringen pratade knappt han och 47-åringen, de bara hällde i sig ofattbara mängder sprit och hjälptes åt att slänga likdelar i Nissan. Vilka dagar eller tidpunkter på dygnet detta hände kommer han inte ihåg. På åklagarens fråga medger 28-åringen att han förstod att det var kroppsdelar han hjälpte 47-åringen att skaffa undan, men att han inte kunde tänka, allt gick runt och han drack och drack.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".