För berusad för rättegång

Rättegången i styckmordet fick en oväntad vändning på måndagseftermiddagen. 28-åringens pappa kom nämligen till tingsrätten i Halmstad berusad och åklagaren bedömde som meningslöst att höra honom.
28-åringens pappa är tillsammans med pappans fästmö viktiga vittnen för åklagaren. De båda har flera gånger efter mordet och styckningen träffat både den mordåtalade 47-åringen och 28-åringen, som är åtalad för skyddande av 47-åringen. Både pappan och fästmön bor i samma hus som 47-åringen. Pappan var uppe samma dag Marcus Norén mördades och lämnade en presenning som 47-åringen och 28-åringen ville ha. Han fick inte komma in, men sparkade upp dörren och såg Marcus ligga på golvet med tejp runt halsen. Men när 28-åringens pappa kom till tingsrätten på måndagseftermiddagen var han alltså så berusad att det inte gick att hålla vittnesförhör med honom. Han kördes hem för att sova ruset av sig och förhören ska nu hållas i morgon i stället. På onsdag avslutas rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".