Pappan nykter i styckmordsrättegången

I den pågående styckmordsrättegången kom 28-åringens pappa till tingsrätten i Halmstad på förmiddagen för att vittna. Förhöret skulle ha hållits igår, men då ansåg åklagaren att pappan inte var tillräckligt nykter för att förhöras.
Det var en mjuk, lirkande och förstående åklagare som med stort tålamod ledde 28-åringens pappa genom vittnesförhöret. Pappan, som är gravt alkoholiserad, hade lätt att tappa tålamodet och brusade emellanåt upp när han tyckte frågorna var dumma eller när han inte ville svara. Pappan berättade att han hade sett Marcus Noréns kropp ligga på golvet när han skulle lämna över plastsäckar och en presenning som 47-åringen frågat efter. Men han hade först trott att det var någon som var full och slått näsan i golvet och blött näsblod. Trots att han hade sett att det satt kraftig tejp i nacken på kroppen. Ska jag ringa ambulans, hade han frågat 47-åringen men fått svaret att det var för sent. Åklagaren försökte sen få pappan att i rätten berätta att 47-åringen sagt att han skurit halsen av Marcus. Det har nämligen 28-åringens pappa sagt i förhören, men nu ville han inte svara. Gå och titta i min ytterdörr, där sitter en kniv, sade han till åklagaren, när hon frågade om han var rädd att berätta vad 47-åringen sagt. Till sist, efter det att åklagaren läst vad pappan sagt under förhören, nickade han ja. 47-åringen hade sagt så till honom. När det sedan var 47-åringens advokats tur att fråga pappan tröt tålamodet rätt snabbt. Djävla fåbäck kallade pappan advokaten när han ställde besvärliga frågor. Resultatet av dom rättspsykiatriska undersökningarna visar att varken 47-åringen eller 28-åringen är psykiskt störda. I morgon är det sista rättegångsdagen och dags för slutpläderingarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".