Varberg

Protester mot FRA i Varberg

”En svensk tiger, annars lyssnar FRA” Det var budskapet på banderollen när Ung Vänster och SSU på lördagen protesterade mot FRA-lagen på Varbergs torg.

Petra Olsson är SSU-ordförande i Varberg och var en av arrangörerna av FRA-demonstrationen.

– Vi vill inte ha FRA-lagen eftersom den kränker folks integritet. Vi oskyldiga, som inte är terrorister, hamnar i kläm.

Det är snart 2 månader sedan Sveriges riksdag röstade igenom lagändringen som i folkmun kallas FRA-lagen.

En signalspaningslag som i korthet innebär att Försvarets radioanstalt ges rätt att bedriva signalspaning på telefon samt en stor del av internettrafiken. 

Simon Wiktorén från SSU Halmstad, står på gågatan vid torget, hållandes en fyra meter bred röd banderoll med texten ”Svensk tiger annars lyssnar FRA”.

– Vi står här i dag för att vi vill uppmärksamma om att FRA är verklighet i dag och vi vill också påvisa att svenska folket faktiskt var emot den, och att det var väldigt nära att det inte gick igenom riksdagen. Vi vill visa att svenska folket inte tycker att man ska avlyssna allihop.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista