Falkenberg

Orolig skolstart på Tångaskolan

Det blir en nervös skolstart för eleverna i 9C på Tångaskolan i Falkenberg. De tidigare terminerna har kantats av ständiga lärarbyten och stök som blivit vardag i klassrummet.

– Det är jättejobbigt och hela klassen påverkas, säger Matilda Johansson en av eleverna som har drabbats.

Eleverna berättar att de under tre års tid haft minst 17 olika lärare i bland annat svenska, engelska och matte. Flera elever vittnar om stök i klassrummet, koncentrationssvårigheter och oro över fler lärarbyten och slutbetygen.

Lars Leijström är rektor sedan ett år tillbaka. Han lovar att eleverna i klass 9C inte ska behöva byta fler lärare under sista året och säger att 17 lärarbyten är ovanligt många.

– Det fanns en period då lärare bytte jobb ganska mycket, jag tror att det är sådana saker som den här klassen har råkat ut för.

Vad vill du säga till de elever som ändå är besvikna ?

– Egentligen är jag ledsen över hur det ser ut, men det är så här arbetslivet ser ut. Man byter folk och träffar nya människor, säger Lars Leijström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista