Kungsbacka

(s)-kommunråd kräver 100 procent hyresrätter

Kungsbackas nya oppositionsledare Eva Borg går ut hårt i sin hjärtefråga - hyresrätten. På sitt första kommunstyrelsemöte som kommunalråd på tisdagen krävde hon att det ska bli enbart hyreslägenheter i två nya områden, ett i Tölö och ett vid det nya äldreboendet i Vallda.

”Eksta, kommunens ena bostadsbolag är byggherre där och då tycker vi att det är ett alternativ att de bygger hyresrätter”

- Men är det seriöst att kräva hundra procent hyresrätter?

”Ja vi tycker att det även behövs hyresrätter ute i Valldaområdet”

- Men är det inte så att det behövs även äganderätter för att finansiera hyresrätterna?

”Jo det är möjligt men, vi som parti vurmar för hyresrätten och i det här området så fick jag i uppdrag av min fullmäktigegrupp att driva att det bara finns hyresrätter”

Eva Borg tänker även i fortsättningen kräva 100 procent hyresrätter i mindre områden - men nöja sig med 50 procent i stora nya områden som Kolla. Centerpartisten Ola Johansson förklarar varför de borgerliga inte går med på hennes krav:

”Det skulle dels inte riktigt motsvara den efterfrågan som finns i Vallda, och sen skulle det väl inte vara så bra för ekstas ekonomi med tanke på att vi behöver våra kommunala bostadsbiolag för att förverkliga vår bostadspolitk, till exempel i centrala Kungsbacka.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista