Lösa hundar skräms (foto: Scanpix).
Varberg

Hårdare regler för hundkoppling väntar i Varberg

Hundägare i Varberg kan bli tvungna att hålla sina hundar kopplade på betydligt fler platser än i dag. Det senaste året har det hänt flera gånger i Varberg att folk blivit skadade av lösspringande hundar, och nu kan det bli kopplingstvång både på gator i centrala stan och på Strandpromenaden och i Stenbrottet.

Det var moderaten Jan Fagenheim som kom med ursprungsförslaget och har sedan fått medhåll av Varbergs stadsträdgårdsmästare, som dessutom utöka antalet områden där man ska hålla hundar kopplade.

Gatunämndens arbetsutskott tycker att förslaget verkar rimligt och har nu sagt ja till att ta fram en särskild hund-stadga så att reglerna ska bli tydligare.

Och Marianne Johansson, före detta hundägare som spelar boule vid en av de aktuella platserna, stenbrottet, är positiv till förslaget.

”Man ska respektera varandra och är man hundägare så åtar man sig också vissa saker. Hunden är inte att bara släppa lös. Dels finns det mycket allergier och dessutom finns det folk som är rädda. Man behöver inte vara rädd säger hundägaren, men den man möter kan ju vara hur rädd som helst, därför ska man ha ett koppel”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista