Varberg

Marknad Varberg vårdar chefer

Håll chefen frisk - så går det bra för företaget och då får man också ekonomisk tillväxt.

Det är grundtanken i ett projekt där Marknad Varberg hoppas få EU-pengar till att hjälpa ett 30-tal småföretagare att hålla sig friska och undvika att gå in i väggen.

Idén föddes när EU-organet ESF-rådet arbetade med kompetensutveckling av småföretagare - berättar projektkoordinatorn Bengt Rydstedt:

– Och vid dom mötena så kunde man konstatera att det faktiskt finns en hel del småföretagare som springer ganska fort i ekorrhjulet och inte alltid mår bra.

Marknad Varberg är ett bolag som ägs av 300 företag i Varberg och som driver en del av sin verksamhet på uppdrag av kommunen, bland annat näringslivsservice.

Bengt Rydstedt har letat upp ett 30-tal ledare i småföretag som vill vara med och stärka sin hälsa - så att också deras företag blir starkare rustat.

Det handlar inte om att bota utan i stället förebygga - metoden kan vara frukost- och lunchseminarier eller aktiviteter i mindre grupper:

– Det kan vara att simma varje fredagsmorgon, lyssna på någon föreläsning eller helt enkelt att dela varandras erfarenheter, säger Bengt Rydstedt.

EU har betalat första steget - men Marknad Varberg menar att projektet är nära nog unikt inom EU och räknar med att få pengar även till en fortsättning.

Johanna Willerstrand leder ett företag i Varberg tillsammans med sin man - båda två vill vara med:

– Vi tycker det är viktigt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista