HALMSTAD

Tylö AB blir finskägt

Halmstadföretaget Tylö AB köps upp av det finländska bastuföretaget Helo Group. Det tillkännagavs vid en presskonferens på torsdagen.

Affären innebär att världens två ledande bastutillverkare nu samverkar inom samma koncern.

Tylö AB:s VD Bengt Sjöholm säger till P4 Radio Halland att han ser positivt på försäljningen. Han tror att om det blir någon förändring för halmstadföretaget, så blir den snarast positiv.

-Jag tror inte att det kommer att synas så mycket ute i marknaden för det är två starka varumärken som måste överleva. Det vi har för avsikt att göra och det vet jag att de nya ägarna också är inriktade på, det är stark tillväxt, säger Bengt Sjöholm, Tylös VD, till P4 Radio Halland.

Tylö AB har funnits sedan 1949, omsätter 36 miljoner EURO har cirka 150 anställda. Inom ägarfamiljen har man tidigare varit oenig om huruvida företaget ska säljas, men under våren har man kommit fram till att det blir en försäljning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista