Deromegruppen nyanställer

Byggmarknaden sviktar - men den familjeägda Deromegruppen tror på fortsatt tillväxt och expanderar. En expansion som kommer att innebära omkring 80 nya jobbtillfällen för halläningarna fram till 2011.

Vid årskiftet öppnar Derome sin nya anläggning i Kungsbacka. Det är första steget mot att bli stor-Göteborgs och Hallands största byggvarukedja. Ett stort men medvetet steg i den vikande konjunkturen.  

- Ja konjunkturen går upp och ner, men vi jobbar långsiktigt. Hade vi varit oroliga hade vi inte anställt femton nya i höst. Vi bor i en stark region där många vill bo och där är en brist på bostäder så vi är inte oroliga för framtiden, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror och Träteknik, till P4 Radio Halland.

2002 fanns en anläggning i just Derome. Fram till i dag har bygghandelsanläggningarna hunnit bli fem - sex - om man räknar med den nya i Kunsbacka.

Nu satsar företaget alltså vidare. Anläggningarna ska dubbleras och 150 nyanställningar ska göras fram till 2011. Störst satsas det i Göteborgsområdet men det ska också expanderas i Halland inom sinom tid.

- En eller två till kommer det att bli. När det blir får vi se, säger Carl-Tore Bengtsson, VD för Derome Byggvaror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista