Falkenberg

Glommenbor känner sig åsidosatta

Invånarna i Glommen utanför Falkenberg känner sig åsidosatta av kommunen vad gäller frågor om ökad samhällsservice.

Det senaste i raden av besvikelser, är att den planerade idrottshallen i Glommen kommer påbörjas tidigast år 2013.

Göte Johansson, byggkonsult på orten och en av de drivande i idrottshallsprojektet, menar att Glommens tillväxt som ort kan vara hotad.

-De som hade tänkt flytta in här väljer det samhälle som har bättre service. Det är en nackdel för att sälja in Glommen till göteborgare eller boråsare. Det är viktigt att ha god service som en idrottshall, säger Göte Johansson, till P4 Radio Halland.

Det är invånare i Glommen som lämnat in ett förslag om att bygga en idrottshall, bland annat med motiveringen att det är ett samhälle med stor tillväxt.

Kommunen saknar pengar under denna budgetperiod och därför blir alltså bygget av idrottshallen tidigast av 2013.

Glommenbon Mona-Britt Larsson är besviken:
-Glommen har alltid varit åsidosatt när det gäller aktiviteter och allting. Det är sämre nu än det var innan. Det är värst för barnfamiljerna.

Göte Johansson tycker också att det handlar om rättvisa.

-Vi ska ha samma service här nere i samhällena som de har inne i stororten. Skattepengarna är lika dyra här som de är därinne, säger Göte Johansson, till P4 Radio Halland.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista