Jörgen Persson returnerar mot Zoran Primorac (Foto: Scanpix)

Jörgen Persson klar för OS-semifinal

Jörgen Persson från Halmstad blev på fredagen klar för semifinal i OS-pingisen. Där väntar världsettan, kinesen, Wanh Hao. I kvartsfinalen besegrade Jörgen Persson kroaten Zoran Primorac med 4-1 i set.

42-årige Persson besegrade kroaten Zoran Primorac, 39, i fredagens veteranmöte med 4-1 i set. Primorac, rankad 33:a i världen, vann första med 11-7, med sedan tog den 34-rankade svensken över kommandot.

Persson fick bättre betalt för sina servar och kunde attackera mer och mer när Primorac servade. Persson tog hem matchen via 11-6, 11-8, 14-12 och 11-9.

-Jag tycker att jag spelade bra. Framför allt i slutet då jag var mer aggressiv, det var nyckeln i dag, sade Jörgen Persson i en första kommentar.

Jörgen Persson och Zoran Primorac är två av blott tre spelare som har varit med i samtliga sex OS sedan bordtennis kom med på programmet 1988.

I Sydney 2000 var Persson framme i semifinal och spelet om medaljer. Åtta år senare är han där igen. Hur det än går har han alltså tangerat sitt tidigare bästa resultat i OS, en fjärdeplats.

I lördagens semifinal väntar förstaseedade världsettan och hemmafavoriten Wang Hao.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista