Falkenberg

Sverigedemokrater ofta borta från fullmäktige

Sverigedemokraterna i Falkenberg har usel närvarostatistik i fullmäktige. De två ledamöterna har bara varit där samtidigt fem gånger av 19 och fem gånger har stolarna stått helt tomma.

Toppnamnet Kennet Karlsson på Sverigedemokraternas lista sade från början att han inte tänkte ställa upp i fullmäktige. Andranamnet Annelie Hägglund hoppade av förra sommaren, ersättaren för henne flyttade till Stockholm och kvar var två pensionärer: Sven Möller som tidvis varit frånvarande pågrund av sjukhusvistelser, och Sven-Ove Kristensson, som har kraftigt nedsatt hörsel och därför svårt att hänga med på mötena och bara varit med tre gånger. Och fler ersättarnamn fans inte på valsedeln och därför saknas suppleanter.

Sven Möller, som från början stod en bra bit ner på valsedeln, är sverigedemokraten som varit på flest sammanträden. Han säger att det här är ett svek mot väljarna men ofrånkomligt:

– Vad ska vi göra, folk vågar inte säga att de är sverigedemokrater, säger Sven Möller.

Du har skrivit en motion under den här perioden. Är det tycker du tillräckligt, en motion på två års fullmäktigemöten?

– Ja, det är klart, men varken jag eller Sven-Ove är några storpratare, och därför blir det gärna att man sätter sig ner och röstar bara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista