Eventuell flytt för kritiserad fabrik

Den så hårt kritiserade snickerifabriken i Anneberg utanför Kungsbacka kan vara på väg därifrån.

Sonderingar pågår om att hitta en ny plats för verksamheten. Det säger miljö- och hälsoskyddsnämndens ordförande Michael Cassaras.

- Jag vet att det pågår samtal men jag vet inte hur långt de har kommit. Det är nödvändigt att vi hittar en lösning på det här problemet med placering. Det är en fabrik som har orsakat en hel del störningar för omkringboende genom åren, säger Michael Cassaras, till P4 Radio Halland.

Frågan är om det är en slump att diskussionerna om att flytta snickerifabriken dyker upp just nu när det finns planer på att bygga äldreboende och bostäder på en tomt alldeles intill.

Kommunens mark- och bostadschef Rolf Enskog säger bara att arbetet har inletts med att försöka hitta en annan lokalisering. Företaget är, såvitt han vet, öppet för att diskutera det eftersom annars måste det investera stora belopp för att lösa sina miljöproblem.

Om fabriken byggs upp på en ny plats så lär det också bli med modern teknik som minskar bekymren med luktande lösningsmedel från lackeringen, rök från värmepannan och buller.

Sofia Lööf bor några hundra meter från snickerifabriken och har i många år kämpat för en förändring.

- Det hade känts fantastiskt om det blir av. Det känns helt rätt att en sån fabrik ska ligga i ett industriområde och inte ett bostadsområde. Det hade varit underbart för alla här att bli av med den, säger Sofia Lööf.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista